VIDEN

LAD DIG INSPIRERE


Læs om sprog, bøger, akademisk formidling og forskningskommunikation, og lad dig inspirere til hvordan din viden kan være med til at skabe fornyelse og gode løsninger.

Artikler, viden og inspiration

Min filolog-far forklarer altings sammenhæng

Det fagsprog som græske filosoffer udviklede i århundrederne op til Kristi fødsel, præger vores tankegang i dag. Det er fra dem vi har uundværlige ord som tilfældig, væsentlig, mulig, virkelig. Uden dem kunne vi ikke beskrive og tale om verden som vi gør. Det kan du læse om i bogen Fra filologens værksted, som rummer 25 artikler af min far, klassisk filolog Johnny Christensen (1930-2018). Jeg bringer en af artiklerne.

Historien bag logoet

I dag er lever det et stille liv, men sådan har det ikke altid været. Læs historien om alínea-tegnet, som udgør Akademisk Formidlings logo.

Citizen science stiller krav til kommunikation

Ringmærkning af fugle, kortlægning af insekter, registrering af marsvin langs kysten. Eksemplerne er talrige på projekter, hvor borgere og videnskabsfolk går sammen om at tilvejebringe data, som kan gøre samfundet klogere og bane vej for nye løsninger. Læs om de særlige krav det til kommunikationsfærdighederne, når forskerne skal engagere de frivillige borgere. 


Sådan bliver du web-tilgængelig

Fra den 23. september i år skal alle offentlige websites overholde den lov om webtilgængelighed der blev offentiggjort i 2018. Nyere hjemmesider - oprettet efter den 23. september 2018 – har skullet overholde loven siden den 23. september i fjor, men til september kræves det altså af hjemmesider for offentlige myndigheder og statsstøttede organisationer. Et af kravene er at pdf’er skal gøres tilgængelige. Læs vores guide til hvordan du gør det, og få samtidig en oversigt over alt det du skal tjekke, for at din hjemmeside lever op til loven.

HAR DU BRUG FOR HJÆLP

TIL DIN KOMMUNIKATION?

Telefon 5211 0613

Akademisk Formidling

Brolæggerstræde 6, baghuset, 1. sal

1211 København K

CVR-nr. DK40424970

Akademisk Formidling giver akademikere, forskere og fagfolk en stærkere stemme i den offentlige samtale og gør kommunikation om forskning, kunst og videnskab forståelig, relevant og medrivende.Denne hjemmeside sætter ikke cookies på din computer