VIDEN

LAD DIG INSPIRERE


Læs om sprog, bøger, akademisk formidling og forskningskommunikation, og lad dig inspirere til hvordan din viden kan være med til at skabe fornyelse og gode løsninger.

Navneforandring og bredere scope

Genderwise er det nye navn på den virksomhed jeg stiftede tidligere på året sammen med cand.polit. og strategisk kommunikationsrådgiver Anne-Mette Barfod. Vi har fået en tredje kraft med om bord, murer og ligestillingsaktivist Mette Schak Dahlmann. Sammen er vi et stærkt team, der er klar til at understøtte fag, virksomheder og brancher i at ruste sig til fremtidens mere diverse arbejdsmarked.

Akademisk Formidling i partnerskab om ligestilling

Skønt vi har høje principper om lige muligheder for alle, vises kvinder og mænd allerede fra de er helt små, i hver deres retning. Og kun få kvinder ender på arbejdsmarkedets top, hvor hver femte professor er en kvinde og endnu færre er virksomhedsledere. Derfor er Akademisk Formidling medstifter af Manwise, der tilbyder strategisk kommunikationsrådgivning til virksomheder og brancher der vil tiltrække og fastholde de største talenter uanset køn. Målet er et arbejdsmarked hvor alle kan vælge den karriere de brænder for. 

Artikler, viden og inspiration

Min filolog-far forklarer altings sammenhæng

Det fagsprog som græske filosoffer udviklede i århundrederne op til Kristi fødsel, præger vores tankegang i dag. Det er fra dem vi har uundværlige ord som tilfældig, væsentlig, mulig, virkelig. Uden dem kunne vi ikke beskrive og tale om verden som vi gør. Det kan du læse om i bogen Fra filologens værksted, som rummer 25 artikler af min far, klassisk filolog Johnny Christensen (1930-2018). Jeg bringer en af artiklerne.

Historien bag logoet

I dag er lever det et stille liv, men sådan har det ikke altid været. Læs historien om alínea-tegnet, som udgør Akademisk Formidlings logo.

Citizen science stiller krav til kommunikation

Ringmærkning af fugle, kortlægning af insekter, registrering af marsvin langs kysten. Eksemplerne er talrige på projekter, hvor borgere og videnskabsfolk går sammen om at tilvejebringe data, som kan gøre samfundet klogere og bane vej for nye løsninger. Læs om de særlige krav det til kommunikationsfærdighederne, når forskerne skal engagere de frivillige borgere. 


Sådan bliver du web-tilgængelig

Fra den 23. september i år skal alle offentlige websites overholde den lov om webtilgængelighed der blev offentiggjort i 2018. Nyere hjemmesider - oprettet efter den 23. september 2018 – har skullet overholde loven siden den 23. september i fjor, men til september kræves det altså af hjemmesider for offentlige myndigheder og statsstøttede organisationer. Et af kravene er at pdf’er skal gøres tilgængelige. Læs vores guide til hvordan du gør det, og få samtidig en oversigt over alt det du skal tjekke, for at din hjemmeside lever op til loven.

HAR DU BRUG FOR HJÆLP

TIL DIN KOMMUNIKATION?