Akademisk Formidling giver akademikere, forskere og fagfolk en stærkere stemme i den offentlige samtale

Artikler, viden og inspiration

LAD DIG INSPIRERE


Læs om sprog, bøger, akademisk formidling og forskningskommunikation, og lad dig inspirere til hvordan din viden kan være med til at skabe fornyelse og gode løsninger.

Sådan undgår du at blive gidsel i medierne

Frygter du som forsker, fag- eller vidensperson hvis journalisterringer og beder dig stille op til interview? Ud fra min erfaring med at rådgive fagfolk om medierelationer har jeg identificeret 6 trin til at undgå at blivegidsel i medierne. Læs om dem her!

Tavshed er ikke guld

I årtusinder havde kvinder ikke ytringsfrihed, og ubevidst lader vi stadig i dag mænd tale mere end kvinder. Det giver mænd fordele, for den der har ordet, har magten – og alle de privilegier der følger med. I virkelighedens verden er det tale, og ikke tavshed, der er guld.

Kønsklog kommunikation og rådgivning

Via er medstifter og direktør for Genderwise, et kommunikationsbureau med den særlige vinkel, at vi tænker kønsperspektiver ind i vores kunders kommunikation. Sammen med cand.polit., journalist og strategisk kommunikationsrådgiver Anne-Mette Barfod står Via klar til at understøtte fag, virksomheder og brancher i at ruste sig til fremtidens mangfoldige arbejdsmarked.

Min filolog-far forklarer altings sammenhæng

Det fagsprog som græske filosoffer udviklede i århundrederne op til Kristi fødsel, præger vores tankegang i dag. Det er fra dem vi har uundværlige ord som tilfældig, væsentlig, mulig, virkelig. Uden dem kunne vi ikke beskrive og tale om verden som vi gør. Det kan du læse om i bogen Fra filologens værksted, som rummer 25 artikler af min far, klassisk filolog Johnny Christensen (1930-2018). Jeg bringer en af artiklerne.

Historien bag logoet

I dag er lever det et stille liv, men sådan har det ikke altid været. Læs historien om alínea-tegnet, som udgør Akademisk Formidlings logo.

Citizen science stiller krav til kommunikation

Ringmærkning af fugle, kortlægning af insekter, registrering af marsvin langs kysten. Eksemplerne er talrige på projekter, hvor borgere og videnskabsfolk går sammen om at tilvejebringe data, som kan gøre samfundet klogere og bane vej for nye løsninger. Læs om de særlige krav det til kommunikationsfærdighederne, når forskerne skal engagere de frivillige borgere. 

HAR DU BRUG FOR HJÆLP

TIL DIN KOMMUNIKATION?