Akademisk Formidling giver akademikere, forskere og fagfolk en stærkere stemme i den offentlige samtale

Akademisk Formidling rådgiver virksomheder, organisationer, forskere og fagmennesker om kommunikation, sprog, medierelationer og branding. Virksomheden ejes og drives af cand.mag. Via Christensen – det er mig.


Jeg synes det er vigtigt at professionelle mennesker der har viden og noget på hjerte, kommer til orde. Det er drivkraften bag Akademisk Formidling.


Jeg har arbejdet med kommunikation i 25 år. Mine kernekompetencer er tekstproduktion, redigering og rådgivning om gode publikationer, tekster og sprog; ledelse, strategi og udvikling af kommunikationsindsatser; mediehåndtering og samarbejdet mellem fagfolk og journalister.


Akademisk Formidling er en netværksvirksomhed. Når jeg løser opgaver for mine kunder, trækker jeg gerne på mit store, professionelle netværk af grafikere, film- og lydfolk, kriserådgivere, forskningskommunikatører og digitale eksperter. På den måde stiller jeg altid med det stærkeste hold, når jeg løser opgaver for dig.


Jeg er også medstifter af og direktør for Genderwise.dk, der tilbyder strategisk kommunikationsrådgivning med det særlige fokus at vi indarbejder kønsperspektiver i vores kunders kommunikationsindsats. Målet er et arbejdsmarked hvor alle kan vælge den karriere de brænder for, og hvor virksomheder og skoler har adgang til de dygtigste medarbejdere og studerende – uanset køn.


Læs mere om mig

Viden skal ud at leve og gøre mennesker klogere

HØR HVAD JEG KAN GØRE FOR JER

VIA CHRISTENSEN

Kommunikationsrådgiver, cand.mag.

Jeg er vokset op med sprog, ord, litteratur og nysgerrighed efter hvordan ting hænger sammen. Mine forældre var sproguddannede, og ved middagsbordet talte vi om hvor ord kom fra, og hvad ting hed på andre sprog. Vi børn lirede gamle digte af og lærte os remser på sanskrit – ikke fordi vi skulle, men fordi det var fascinerende og sjovt.


Som voksen læste jeg italiensk og blev samtidig klogere på mit eget sprog og på hvordan sprog skaber tankemønstre og definerer hvordan vi fortolker verden. Sprogkundskaberne førte mig over i journalist- og redaktørrollen og derfra til kommunikationsspecialist med forstand – ud over det sproglige – på branding, identitet, virksomhedskommunikation og pressearbejde.


Jeg har etableret Akademisk Formidling for at stille min værktøjskasse til rådighed for professionelle, kunstnere, forskere og fagfolk som gerne vil have deres viden ud at leve – så den kan blive brugt til at træffe gode beslutninger, skabe innovation og gøre os alle sammen klogere.

Sprogmenneske  .   Redaktør  .  Presserådgiver  .  Operaelsker  .   Rejseleder

Rytter   Samfundsengageret  .  Bladsnedker  .   Skribent  

Arkitekturnørd  .  Underviser  .   Blæktegner  .   Cineast  .   Fugletosset

Amatørgrafiker   .  Lederuddannet     Svømmer     Kagebager     Gast   

SE HVAD AKADEMISK FORMIDLING TILBYDER