Akademisk Formidling giver akademikere, forskere og fagfolk en stærkere stemme i den offentlige samtale

LÆR AT SKRIVE OG PRODUCERE GODE RAPPORTER

 

Næste kursus: 6. september 2022, København


Har du oplevet at bruge mange timer og dages arbejde på en rapport med ny og banebrydende viden om et vigtigt emne – men at rapporten ikke får den opmærksomhed, du kunne ønske dig? Måske bliver den kun læst af en snæver kreds, og det føles, som om din arbejdsindsats har været forgæves?

 

På dette kursus får du nye redskaber til at planlægge, strukturere, skrive, layoute og publicere rapporter og andet fagmateriale, så modtagerne kan forstå og bruge den viden, det rummer – og så dit arbejde får den gennemslagskraft, det har fortjent.

 

PROGRAM 

9.00-15.30

 

  • Formål og målgrupper. Du lærer at stille skarpt på, hvad rapporten skal bruges til, og hvem der skal læse den og agere på den.


  • Struktur, prioritering og disponering. Du lærer at supplere indholdsfortegnelsen med andre elementer og greb, der hjælper læseren med at finde rundt i rapporten og få overblik over stoffett


  • Læsevenligt sprog. Du lærer at præsentere komplekse sammenhænge i et læsevenligt og flydende sprog – med fagligheden i behold.


  • Visuel formidling. Du lærer om, hvordan visuelle elementer – farver, typografi, billeder og grafer – i samspil med teksten understøtter dit budskab.


  • Publicering af rapporten og samarbejde med pressen. Du lærer, hvordan du fanger opmærksomheden hos dem, du gerne vil nå – og hvordan du forbereder dig på denne opmærksomhed, hvis rapportens emne er kontroversielt.

 

TID OG STED

Tirsdag den 6. september 2022 kl. 9.00-15.30

København

 

PRIS

3.700 kroner ekskl. moms

3.200 kroner ekskl. moms ved 2 eller flere deltagere ved samtidig tilmelding og fakturering


Tilmeldingsfrist: 25. august 2022

Skriv rapporter der bliver læst

 

INTERNT KURSUS ELLER WORKSHOP

Vi gennemfører også kurset internt i jeres organisation med samme program, hvis I ønsker at afholde det for en konkret gruppe medarbejdere eller som intern workshop, hvor vi tilpasser indhold og arbejdsform til jeres konkrete behov og ønsker.