Akademisk Formidling giver akademikere, forskere og fagfolk en stærkere stemme i den offentlige samtale

TIL DIG DER VIL SKRIVE SMUKT, SMIDIGT OG KORREKT! 

Akademisk Formidling har udviklet et par gode sprogkurser målrettet forfattere til akademiske tekster, fagbøger og skønlitteratur. Faglitteratur kan godt skrives smukt og enkelt – og du kan godt lære at mestre de drilske kommaer!


Kurserne holdes som udgangspunkt hos jer og tilpasses præcis de behov og ønsker I har. De kan også holdes som webinarer.  


Skriv klart fagsprog – og bliv læst og forstået

Vil du gerne formidle kompleks viden i fagbøger, artikler og debatindlæg? På dette heldagskursus lærer du enkle greb der letter dit sprog uden at præcisionen i dit budskab går tabt. Vi arbejder primært med sproget, men også med tekstens opbygning og struktur, med målgrupper og med brug af fakta og cases.

 

Kend faldgruberne, når du sætter komma

Et manuskript med rigtig og konsekvent kommatering er behageligt at læse – og har større chancer hos forlæggeren. På dette halvdagskursus får du genopfrisket hovedreglerne for at sætte komma på dansk, og du hører om de fem største faldgruber du kan tumle i når du skal sætte komma – og lærer at undgå dem. 

 

Sæt de rigtige tegn, når du skriver dialoger

Gode dialoger er hjertet i en spændende og medrivende roman. Men er du helt skarp på, om kommaet skal stå før eller efter anførselstegnet, og er du konsekvent i dine valg? På dette halvdagskursus lærer du om alt det formelle ved dialogen. Om anførselstegn, indryk, inkvit og linjeskift, og hvordan de bruges korrekt. Efter kurset er du sikker på, at dine dialoger går rent ind hos den forlagsredaktør, der skal læse dit manuskript. 

Sprogkurser

HAR DU BRUG FOR ET KURSUS?